Geschreven door Jones van InnerGym
Je hebt een ongeluk gehad - je hebt een blessure, een zere pols, een slechte knie of iets anders.
Wat is de beste manier om het aan te pakken?
Ik heb mijn kijk hierop gegeven met deze 5 tips, die u hieronder vindt.
Het oude advies geldt nog steeds.
Hoewel uw huisarts geen specialist is in letsel en revalidatie, kan hij of zij u doorverwijzen naar een specialist die dat wel is. Hier kunt u naar behoren worden onderzocht en laten beoordelen wat er mis zou kunnen zijn.
Dit kan een grote hulp zijn wanneer u later advies moet vragen aan een fysiotherapeut, osteopaat of iets dergelijks. Zij kennen de vaktaal en kunnen dus veel beter helpen als er al een specialist aan te pas is gekomen.
Na een bezoek aan uw huisarts, een doorverwijzing naar een specialist en misschien zelfs een scan van het gebied, is het tijd voor een professionele behandeling.
Hier is mijn beste gok ofwel een fysiotherapeut of een osteopaat. Een osteopaat is een fysiotherapeut, chiropractor of arts die een opleiding van 4-5 jaar heeft gevolgd. Zij beschikken dus over veel kennis en deskundigheid en worden daarom het vaakst aanbevolen.
Echter, er zijn ook veel goede fysiotherapeuten. Ga voor iemand die is aanbevolen door iemand die u kent, die bij de persoon is geweest en die tevreden is over de behandeling. Dit zal zorgen voor de best mogelijke ervaring.
Het belangrijkste en veruit meest onderschatte item op deze lijst.
Het is niet nodig om langer door te gaan met blessures dan nodig is. Ik vind echter dat velen dat wel doen, door een gebrek aan goede rehabilitatie.
Hoewel het lichaam in principe zelfgenezend kan zijn, is dit lang niet altijd het geval. Hoe dan ook, wat serieuze training hiernaast zal het proces een stuk versnellen.
Tegelijkertijd zal revalidatie ook helpen het risico op toekomstige blessures te verminderen.
Begin met de oefeningen die uw therapeut u geeft. Daarna verdient krachttraining, bijvoorbeeld met Kettlebells, aangepast aan het niveau en de kracht van de persoon, duidelijk de voorkeur.
Het zoeken naar kennis en oefeningen op het web kan ook een duidelijke verdeling zijn. Het kan in geen geval professionele begeleiding in het echte leven vervangen. Het kan echter wel zorgen voor een beter begrip en meer inspiratie voor opleidingen in de toekomst.
De effectiviteit van revalidatie hangt verder af van iemands levensstijl. Een goede, gezonde en gevarieerde voeding, elke nacht 7 tot 8 uur slaap, een actieve levensstijl en weinig stress maken de revalidatie doeltreffender.
Slaap en stressniveaus in het bijzonder zijn super belangrijk voor de genezingstijd van het lichaam en worden vaak over het hoofd gezien.
Het wordt vaak vergeten dat het hele lichaam met elkaar verbonden is en dat elk deel het andere op een kriskras manier beïnvloedt. Je kunt je niet alleen op je dieet richten en denken dat het allemaal wel zal lukken als je gestrest bent, 's nachts niet slaapt en helemaal niet beweegt.
Het moet allemaal samenkomen om dingen te laten werken.
Wanneer de revalidatie echt aanslaat, er geen pijn meer is en het lichaam weer volledig beweeglijk is, kan het verleidelijk zijn om weer te stoppen met sporten.
Dit is een belangrijk keerpunt: juist continue krachttraining en een gezonde levensstijl zullen het risico op blessures in de toekomst aanzienlijk verlagen.
Dus in plaats van te wachten met trainen tot de blessure zich voordoet, waarom proberen we het risico niet van tevoren te verkleinen?
Vind een vriend of familielid om mee te trainen, huur een personal trainer, of koop wat trainingsapparatuur en begin met thuis trainen. De opties zijn legio - het is gewoon een kwestie van beginnen en van daaruit verder gaan.
Doe dus aan krachttraining in je dagelijkse leven en je zult niet alleen een veel groter gevoel van voldoening ervaren - je zult ook veel minder kans lopen om in de toekomst een blessure op te lopen.
Goede training!