Dumbbell Roemeense Deadlift

Deze oefening traint de glutei - met name de gluteus maximus (de grote balspier) - en de erector spinae (een groep spieren die de rug rechttrekken en roteren). Bovendien is het een heel goede oefening voor de spieren van de achterkant van de dij (behalve) de korte kop van de biceps femoris (spier van de dij die zich achteraan of naar achteren bevindt en die alleen buigt ter hoogte van het kniegewricht) om het gemakkelijker te maken kunt u lichtjes buigen ter hoogte van de knieën. Naast het buigen in het kniegewricht zijn de spieren aan de achterkant van de dij verantwoordelijk voor het strekken van het heupgewricht en het naar achteren kantelen van het bekken. Als u voorovergebogen staat, betekent dit dat de spieren uw bovenlichaam omhoog strekken, op voorwaarde dat u ook een isometrische contractie van de buikspieren en erector spinae (een groep spieren die de rug rechttrekken en draaien) uitvoert.

Gids voor de Dumbbell Romanian Deadlift:

  1. Stand met een beetje afstand tussen je voeten
  2. Plaats een dumbbell in elke hand met een bovenhandse greep, palmen naar het lichaam
  3. adem in en buig voorover vanuit de heupen tot uw bovenlichaam ongeveer parallel is met de vloer
  4. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt
  5. Keer terug naar de beginpositie en adem uit

Voorzichtig bij Dumbbell Romanian Deadlift: Je moet bij deze oefening nooit zware gewichten gebruiken in verband met de belasting van de onderrug.

feiten over Dumbbell Romanian Deadlift: Als u deze oefening regelmatig doet, vermindert u de kans op blessures bij het doen van zware squats.

De negatieve fase van deze oefening - wanneer je naar voren buigt, maar het is ook echt goed voor het rekken van de spieren aan de achterkant van de dij.

Goede raad voor de Dumbbell Romanian Deadlift: Door uw benen recht te houden terwijl u vanuit de heup naar voren buigt, verlengt u de spieren aan de achterkant van uw dijbeen. Hierdoor voel je beter hoe de spieren samentrekken (samen trekken) als je je bovenlichaam weer omhoog strekt. Door bij het vooroverbuigen vanuit de heup te kiezen voor buigen door de knieën, ontspant u de spieren aan de achterkant van het dijbeen, waardoor vooroverbuigingen gemakkelijker uit te voeren zijn.

Deze oefening is zowel een been- als een biloefening.