Klassieke hardloop vragen

Bij Apuls willen we dat onze klanten tevreden zijn met de klantenservice die we bieden: we streven er niet alleen naar de beste producten tegen de beste prijs te leveren, maar we streven er ook naar dat de klant de best mogelijke ervaring heeft wanneer hij bij ons winkelt. Daarom staan wij altijd tot uw beschikking als u vragen hebt over uw opleiding. Dan zullen wij uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Hier hebben we een kleine selectie gemaakt van een aantal klassieke hardloopvragen:

Wanneer kun je het beste hardlopen?
Onderzoek wijst uit dat het lichaam het beste presteert aan het eind van de ochtend en in de namiddag, omdat de biologische klok het energieniveau van het lichaam dan afwisselend verhoogt en verlaagt. Maar over het algemeen maakt het niet uit wanneer je rent - als je het maar doet.

Is de loopband net zo goed als hardlopen in de natuur?
Er is niets mis met trainen op een loopband. Om het meeste uit uw loopbandworkout te halen, varieert u de intensiteit, wisselt u af tussen langzaam en snel, en verandert u indien mogelijk de helling van de loopband. En meet uw trainingen in minuten en intensiteit in plaats van kilometers. Kortom, je kunt net zo veel halen uit hardlopen op een loopband als uit hardlopen in de buitenlucht.

Wanneer moet ik eten?
Eet een paar uur voor de training en kies voedsel dat u niet winderig of misselijk maakt. Zo zijn bijvoorbeeld gerookte makreel, bloemkool en gedroogde bonen oppervlakkig, terwijl roggebrood en hamburgerrogge, havermout met melk of yoghurt met muesli briljante keuzes zijn. Als je langere afstanden loopt en een energieboost nodig hebt tijdens je run, kun je voor je run een proteïnereep eten. Het duurt meestal 30 minuten voordat de proteïnereep zijn energie heeft afgegeven.

Moet ik tijdens de reis drinken?
Niet nodig, tenzij u een lange duurloop gaat doen. Als u merkt dat u onderweg erge dorst krijgt, kunt u water meenemen op de wandeling.

Is hardlopen met een volle maag ongezond?
Nee, hardlopen met een volle maag is niet echt ongezond. Maar je lopen wordt erdoor beïnvloed. Veel van het bloed dat je nodig hebt om je spieren van zuurstof te voorzien, is bezig met het verteren van voedsel. Dus je zult je vaak zwaar voelen in de benen. U loopt ook het risico dat het springritme uw maaginhoud in de war brengt, waardoor u zich misselijk of ziek voelt.

Waarom is hardlopen zo moeilijk?
Als je denkt dat hardlopen moeilijk is, push je jezelf waarschijnlijk te hard, want dat hoeft het niet te zijn. Als je problemen hebt met je hardloopprogramma, neem dan gerust contact met ons op en samen kunnen we het juiste trainingsprogramma voor je vinden.

Contact ons:
Heeft u vragen of wilt u dat wij een trainingsprogramma voor u maken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Samen vinden we het programma dat het beste bij u past, of u nu traint om 5 kilometer te lopen of een marathon.

nl