10 trainingstips om je training te optimaliseren

Wil je het meeste uit je tijd halen als je traint?

Bent u het type dat veel traint maar niet het gevoel heeft dat u de gewenste resultaten behaalt? En denk je dat training soms tijdverspilling is?
 

Misschien komt het omdat je gewoon niet het beste uit je tijd haalt als je sport. Met de juiste strategieën kunt u uw trainingsresultaten optimaliseren.

Laten we dit even op een rijtje zetten: Wij leven in een tijd waarin het begrip tijd een van onze kostbaarste bezittingen is. Steeds meer mensen denken dat ze geen tijd hebben om te sporten, ook al zou sporten altijd iets moeten zijn waar je tijd voor hebt. Dus wanneer u tijd vrijmaakt om te sporten, is het van vitaal belang dat u het meeste uit uw inspanningen haalt. Hier zijn enkele van de valkuilen die je moet vermijden bij het sporten.

1.     Lichte gewichten en veel herhalingen
Als je doel met je training is om spiermassa en optimale spierkracht op te bouwen, dan moet je nadenken over het aantal herhalingen dat je doet als je krachttraining doet. Je komt niet ver met 30-40 reps met halters van een paar kilo. Train in plaats daarvan met zwaardere gewichten en doe minder herhalingen. Onthoud dat u verder komt met krachttraining als u kunt voelen dat u traint. Je wilt de brandwond in je spieren voelen.

2.    Slechte planning
Je moet de lange onverschillige trainingen vermijden. Wanneer u traint, wees dan efficiënt om het meeste uit uw tijd te halen. Voordat u begint met trainen, moet u gepland hebben welke oefeningen u wilt gaan doen. Zorg er ook voor dat je van tevoren hebt gepland wat voor soort cardiotraining je zou willen doen.

3.    Verstrikt in een routine
Je spieren raken gewend aan de oefeningen die je doet. Als u dus dag in dag uit dezelfde oefeningen met hetzelfde aantal herhalingen doet, zullen ze mettertijd niet meer sterker worden. Als u altijd een loopband gebruikt, kunt u ook fietsen of gaan hardlopen. Zorg ervoor dat je de gewoonte doorbreekt, want dit zal je betere resultaten geven.

4.    Te veel pauzes
De klassieke fout die velen maken wanneer ze zich in een sportschool bevinden, is dat ze de machines gebruiken als "leunstoelen". Het ene is dat het de wachttijd voor anderen verlengt, het andere is dat het niet bevorderlijk is voor je eigen training. U moet tussen elke trainingssessie niet langer dan 30 tot 90 seconden rusten. Als de machine die u gaat gebruiken bezet is, kunt u de tijd benutten door wat push-ups te doen.

5.    Lets te sociaal
Het is een goed idee om een trainingspartner te hebben. Niet in de laatste plaats omdat het je motiveert om met je training te beginnen. Maar zorg ervoor dat je je niet door de hele training heen praat. Dit haalt de focus van de oefeningen af en zal ze minder effectief maken. Het is een goed idee om te praten tijdens de warming-up en tijdens het rekken. Maar hou de focus op je oefeningen terwijl je ze uitvoert.   

6.     Forkert trainingsmethode
Je traint misschien hard. Maar als je niet goed traint, zal het harde werk je geen optimale resultaten opleveren. Plus, je riskeert blessures als je de oefeningen verkeerd uitvoert. Als u twijfelt of u op de juiste manier traint, kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies over uw training.

7.     Lezen of tv-kijken
Als u de beste resultaten wilt, moet u uw oefening de beste aandacht geven. Het is geweldig om tijdschriften te lezen en TV te kijken. Maar als je ervoor kiest om deze dingen te doen tijdens het trainen, loop je het risico dat je je training verliest op de vloer. Zorg er dus voor dat je je training je volledige aandacht geeft.

8.    Gesoleerde spiertraining
Als u voor elke spiergroep aparte oefeningen doet, houdt u maar weinig tijd over voor elke oefening. U kunt uw tijd dus optimaal benutten door meerdere spieren in één oefening te trainen. Oefeningen zoals push-ups, squats en deadlifts zijn geweldig als je meerdere spieren in één oefening wilt trainen.

9.    Kleren omkleden
Het omkleden in uw sportschool kan veel tijd in beslag nemen. Deels moet je een kastje zoeken en deels kun je onnodig veel tijd doorbrengen in de "wisselzone". Daarom kunt u het beste van uw tijd maken door thuis te biechten. Op die manier kunt u gemakkelijk 10 tot 15 minuten besparen, die u in plaats daarvan aan uw training kunt besteden.

10.   Soft Training
Het is perfect als je ervoor zorgt dat je je workouts erin propt wanneer er "ruimte" voor is. Maar de situatie is dat veel mensen eerder geneigd zijn trainingen over te slaan of er tijd tussenuit te halen als ze laat op de avond trainen. Het kan zijn omdat de bank roept of familie en vrienden trekken. Of gewoon omdat je het verdient om 's avonds te ontspannen. Probeer in plaats daarvan 's morgens te trainen voor je naar je werk gaat. U zult ook veel baat hebben bij de energie die uw workout u geeft.