2 snelle tips voor een snellere race

Wist u dat u uw hardlopen kunt optimaliseren door noedelsoep met kip te eten en koffie te drinken? Lees hieronder waarom.

1.    Eet noedelsoep met kip
Forkers uit Baton Rouge deden onlangs een experiment waarbij ze een groep hardlopers in tweeën verdeelden: een groep die 2 glazen water kreeg voordat ze 90 minuten moesten hardlopen, en een groep die evenveel kippensoep met noedels kreeg.
De lopers die soep kregen, bleken een betere vochtbalans te hebben tijdens het hardlopen en een beter elektrolytenniveau. De onderzoekers wijzen erop dat het zoutgehalte van de soep de lopers dorstig maakte, waardoor ze tijdens het hardlopen meer dronken dan de lopers die alleen water kregen.

2.    Drink koffie
Onderzoekers van de Universiteit van Minnesota verdeelden ook een groep hardlopers in tweeën: De ene groep kreeg cafeïne in hun drankje (een hoeveelheid die overeenkomt met wat er in twee koppen koffie zit), en de andere groep kreeg puur water. Beide groepen kregen de vloeistof een uur voordat ze een VO2 max test zouden doen.
Het bleek dat de groep die cafeïne in hun vloeistof hadden gemengd, hun VO2 max met 4% zagen verbeteren en dat hun limiet voor appelzuur met 3% werd verhoogd.
De onderzoekers vergeleken deze verbetering met 30 seconden tijdwinst op een 10 km loop.