7 tips om je workout leuker te maken

Zelfs als u graag sport, kan het soms moeilijk zijn om de motivatie te vinden. Er zijn veel manieren om jezelf te motiveren, maar alleen jij weet welke methoden voor jou het beste werken. 

Met de juiste methoden kunt u lichaamsbeweging daadwerkelijk een natuurlijk onderdeel van uw dagelijks leven maken, en u zult niet meer zonder kunnen. Maar je moet willen bewegen en je moet je lichaamsbeweging prioriteit geven. Als je halfslachtig traint, ben je bijna gedoemd te mislukken. Dus zoek uit waarom je wilt sporten, hou je daaraan en gebruik het om gemotiveerd te blijven. Het sterkste wat we hebben is onze mentaliteit en wil. 

Onze 7 tips voor een leukere workout

Er zijn veel manieren om gemotiveerd te blijven, en hier zijn 7 tips om je workouts leuker te maken en je gemotiveerd te houden. 

#1 Plan uw training 

Stel elke week vaste tijden vast om te oefenen, ongeacht het soort oefening. Schrijf dit op in uw agenda, zodat u een "schriftelijke overeenkomst" met uzelf maakt. Als u dit niet doet, is het onwaarschijnlijk dat u prioriteit geeft aan uw opleiding, deze vergeet of andere afspraken maakt.

#2 Ga je gang

Het ideaal zou zijn om direct van je werk naar je training te gaan en je trainingstas 's ochtends klaar te zetten, zodat hij klaar is om te gaan. Als je eenmaal thuis bent en je tas moet inpakken, is het te gemakkelijk om afgeleid te worden door andere dingen of om je te laten opslokken door de bank. Gewoon meteen aan de slag!

#3 Doelstelling

Het is altijd superbelangrijk om realistische doelen te stellen, ongeacht de vorm van lichaamsbeweging. Neem als voorbeeld hardlopen: als je het moeilijk vindt om drie mijl te lopen, stel dat dan als doel, maar stel de komende maanden subdoelen totdat je je doel kunt bereiken. Sla jezelf niet op de borst of push jezelf niet te hard, want dit kan er ook voor zorgen dat je je motivatie verliest en je je doel niet bereikt. 

#4 Goede uitrusting

Nieuwe of bevredigende trainingsapparatuur voor uw workout kan uw motivatie aanzienlijk verhogen. Een nieuw tennisracket, een hartslagmeter, een nieuw paar loopschoenen, een nieuwe muziekspeler of een fietscomputer. De juiste trainingsapparatuur maakt uw training ook gemakkelijker en handiger, zodat u zich kunt concentreren op uw workout. 

#5 Trainingsmaatje

Als je een workout buddy hebt, is het ook makkelijker om de deur uit te gaan. Mensen die samen sporten vinden het makkelijker om hun training vol te houden. Als je alleen traint, kan het soms een strijd zijn om de deur uit te komen. Met een workout buddy heb je een commitment, en een workout buddy kan er ook voor zorgen dat je jezelf verder pusht omdat je kleine interne wedstrijdjes kunt houden. 

#6 Beloning en verwennerij

Als je echt goed getraind hebt, heb je ook de neiging om jezelf na afloop te willen belonen. Dit is ook een uitstekend idee, maar deze beloning mag niet bestaan uit ongezond voedsel zoals snoep, pizza of iets dergelijks. Trakteer jezelf op een paar schoenen, workout gadgets of een heerlijke gezonde maaltijd! Pas echter op dat u na elke succesvolle training geen nieuwe apparatuur koopt - uw portemonnee zal daar niet blij mee zijn.

#7 Entertainment

Download en vul uw muziekspeler met al uw favoriete nummers of luister naar uw favoriete audioboek. U kunt programma's streamen of uw training afstemmen op wanneer er een goede film op de tv is. Het gaat erom dat je het voor jezelf leuk maakt, zodat de motivatie op peil blijft.

8 leuke manieren om te sporten

Als je niet zo'n fan bent van sporten in de sportschool, maar wel gezond wilt zijn en wilt sporten, laat je dan niet tegenhouden. In feite kunt u gemakkelijk lichaamsbeweging krijgen op alternatieve en leuke manieren.

#1 Maak een wandeling in het park met een vriend of uw hond. Zorg er wel voor dat je in een stevig tempo loopt. 

#2 Neem je vrienden mee naar het park om te voetballen of een frisbee te gooien. Het is eigenlijk leuker dan het klinkt.

#3 Ga 's avonds na het eten even wandelen in plaats van je voor de tv te gooien of op de bank te ploffen met je computer op schoot. 

#4 Kies een gebied of route die u altijd al eens hebt willen verkennen, en loop die route dan. Dezelfde route kan na verloop van tijd gaan vervelen, en het plannen van nieuwe routes en het verkennen van gebieden die je niet kent, maakt het spannender.

#5 Zet je favoriete muziek op en dans 15 minuten lang door je woonkamer. Het is zowel effectief als leuk. Veel mensen vinden het een beetje grensverleggend, maar binnen de vier muren van je huis kun je helemaal uit je dak gaan en niemand zal je toch zien. Doe wat er in je opkomt. Het hoeft niet chic of mooi te zijn. 

#6 In plaats van de auto te nemen naar werk of studie, spring je op de fiets. En als u later op de dag boodschappen moet doen, loop dan en draag uw boodschappen naar huis om uw armspieren te versterken.

#7 Gebruik de reclameblokken op tv om dingen te doen zoals planken, sit-ups, enz. Het is een enorm slim deel van je dag om te sporten, omdat je je toch al ergert aan alle reclameblokken.

#8  Koop een hoelahoep en kijk hoeveel je er kunt maken. Ga door en versla je eigen record. 

Probeer het uit en ontdek wat voor jou werkt. In het algemeen kan afwisseling een grote motivator zijn, want we raken verveeld als we steeds hetzelfde doen. Maar vergeet niet dat veel van de motivatie ook komt van je mindset en wilskracht. Dus als je echt wilt sporten, krijg je het ook voor elkaar.