8 tips - maak tijd voor lichaamsbeweging in het dagelijks leven

De dag en het werk roepen weer, en het is het begin van de school voor de jeugd en de jeugd van hart.

Na een mooie lange zomervakantie, waarin er volop tijd was voor alles wat je maar wilde, is er nu ineens niet zo'n goede tijd meer. Er moeten lunchpakketten worden gemaakt, de kinderen moeten naar school, er moet worden gewerkt, boodschappen worden gedaan, de kinderen moeten worden opgehaald, eten wordt gemaakt, de kinderen moeten in bad en in bed worden gelegd - pfoe! 

In een druk leven kan het moeilijk zijn om tijd te vinden en prioriteit te geven aan training. Maar het heeft geen zin - oefening is goed voor jou en je lichaam. Daarom geven we je een paar tips over hoe je tijd kunt maken voor een effectieve workout in een drukke dag. 

1. Doe kortdurende, high-impact oefeningen

Een paar minuten beweging is beter dan geen beweging. 3x10 minuten beweging per week is genoeg, als de intensiteit en het tempo maar hoog genoeg zijn. Het heeft een groter effect in termen van bestede tijd.

2. Geef prioriteit aan uw opleiding

Het draait allemaal om prioriteiten stellen. Als je probeert de uren op te tellen die je voor de tv, computer of op sociale media doorbrengt, zul je verbaasd zijn hoeveel tijd je daar eigenlijk aan besteedt. Een deel van deze tijd kan worden besteed aan lichaamsbeweging - maar er moet ook tijd zijn voor ontspanning.
Geef lichaamsbeweging dus prioriteit in uw dagelijks leven.

3. Plan uw training

Het klinkt misschien triviaal, maar tijd opzij zetten door in je agenda te noteren waar en wanneer je gaat sporten, maakt een groot verschil. Maar wees realistisch, want als je aan een onrealistisch trainingsplan begint, eindig je gegarandeerd in een mislukking. Bijvoorbeeld, plan 3x20 min. per week.

4. Maak uw lichaamsbeweging een natuurlijk onderdeel van uw dagelijks leven

Door uw training in kleine stappen en met haalbare doelen te plannen, kunt u in de loop van de tijd goede en verstandige gewoonten opbouwen, zodat training een integraal onderdeel van uw dagelijks leven wordt en uiteindelijk een natuurlijk onderdeel van uw dagelijkse routine wordt waar u plotseling niet meer zonder kunt.

5. Zorg ervoor dat u uw training leuk en spannend vindt

Het is de wens die het werk drijft - en daarom moet je training ook leuk en motiverend zijn. Zoek een vorm van lichaamsbeweging die je leuk, opwindend en motiverend vindt, en het zal zeker gemakkelijker worden om prioriteiten te stellen bij je training.
Je kunt je training ook variëren, zodat het niet elke keer hetzelfde is.

6. Engageer je

Zoek een maatje of kennis om je te binden en je op weg te helpen naar regelmatige afspraken. Een trainingspartner geeft je ook extra motivatie omdat je met elkaar kunt sparren en elkaar kunt pushen.

7. Besteed reistijd aan lichaamsbeweging (indien mogelijk)

Indien mogelijk kunt u van de reis van en naar het werk uw trainingssessie maken. Pak je fiets of trek je loopschoenen aan, en neem andere kleren mee naar je werk. Je kunt ook de bus naar je werk nemen en naar huis rennen. Als je ver van je werk woont, kun je een deel van de weg met de bus of trein afleggen en de rest van de weg met de fiets of te voet afleggen.

8. Neem de trap

Wanneer u voor de keuze staat tussen trap of lift/roltrap, kies dan de trap! Loop in een stevig tempo de trap op, of als u krap in de tijd zit, ren dan de trap op.
Als u op uw werk een trap heeft, kunt u ook tijdens de werkdag een pauze inlassen om een workout op de trap te doen met een sprintje de trap op.

We hopen dat u onze tips kunt gebruiken om uw dagelijks leven actief te maken, waarbij lichaamsbeweging en training een prioriteit zijn.