Bent-Over Barbell Rows

Bent-Over Barbell Rows is een oefening die de gehele latissimus dorsi (de brede rugspier), brachialis (een spier in de bovenarm die het ellebooggewricht buigt), brachioradialis (een spier in de onderarm) traint en wanneer je de schouderbladen samenknijpt aan het einde van de beweging, rhomboidei (twee spieren die het schoudergewricht en de wervelkolom met elkaar verbinden) en trapezius (een spier die loopt van de achterkant van de schedel en verticaal naar beneden loopt aan elke kant van de wervelkolom tot een van de laatste borstwervels)

Gids voor Bent-Over Barbell Rows:

  1. Stand met licht gebogen knieën.
  2. Buig je lichaam voorover in een hoek van ongeveer 45 graden en zorg ervoor dat je je rug recht houdt.
  3. Houd de halter met een bovenhandse greep en meer dan een schouderbreedte tussen je handen, en laat je armen recht van je schouders hangen
  4. Adem in, span je buikspieren aan en trek de stang recht omhoog tot hij je borst raakt
  5. Adem in en keer terug naar uitgangspositie

Belangrijk bij Bent-Over Barbell Rows: houd uw rug recht. 

Wetenswaardigheden over Bent-Over Barbell Rows:De gebogen positie traint de erector spinae (een groep spieren die de rug recht maakt en draait) isometrisch.

Goede raad voor Bent-Over Barbell Rows: U kunt de rugstreek vanuit verschillende hoeken trainen door te experimenteren met de breedte van uw greep en onderhandse of bovenhandse greep. U kunt ook de voorwaartse helling van uw bovenlichaam variëren. 

Deze oefening is zowel een rug- als een armoefening.