Het recept maakt 8 muffins.
Voor de basis:
4 eieren of 100ml eiwit
75g amandelmeel/amandelen
75g havermout
11 dadels
2 grote eetlepels. Amandelboter
1 theelepel zout
3 el. Honing of vloeibaar zoet
Topping:
Amandelboter
Zero Topping - Salted Caramel van Bodylab
Glazuur:
7 dadels
2 eetlepels cacao
Lichte melk
Procedure:
1. Doe alle ingrediënten voor de basis in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
2. Verdeel over muffinvormpjes en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten op 200 graden (convectie)
3. Laat de cakejes afkoelen tot kamertemperatuur en smeer er een dun laagje amandelboter op, gevolgd door een flinke dot Zero Topping.
4. Om het suikervrije glazuur te maken, meng je de dadels met cacao en een beetje melk tot de gewenste consistentie, en smeer je het over de topping op de cakejes.
5. Bewaar de cakejes in de koelkast tot ze geserveerd worden.