Gezondheid: 7 dingen die gebeuren als je stopt met vlees eten!

Ben realistisch met jezelf en begin minder vlees te eten. Eén doel zou kunnen zijn om alleen in het weekend vlees te eten. Het is belangrijk dat we aan onze gezondheid en het milieu denken. Vlees is een belangrijke bron van vervuiling op aarde.

Mensen zijn om vele redenen vegetariër. Bijvoorbeeld gewichtsverlies - meer energie voor de weekdagen - vermindering van het risico op hartziekten - minder pillen slikken ... Ja er zijn veel redenen om minder vlees te eten. Voor meer inspiratie, lees dit artikel en zie een aantal van de dingen die gebeuren met je lichaam als je minder vlees eet of helemaal stopt met het eten van vlees.

1. U zult de ontsteking in het lichaam verminderen.

Wanneer je vlees, kaas en andere sterk bewerkte voedingsmiddelen eet, komt het lichaam in een soort milde ontstekingstoestand. Niet noodzakelijk een direct schadelijke toestand, maar het lichaam besteedt veel onnodige energie aan het herstellen van de natuurlijke toestand. Net zoals we ontstekingen kennen van verwondingen, kan het lichaam gemakkelijk omgaan met kleine en kortdurende ontstekingen. Het lichaam is gebouwd om dit af te weren en het lichaam ondervindt geen schade van de kleine ontstekingen. Maar als het lichaam wordt blootgesteld aan een langer durende ontsteking, ligt de situatie anders. Het is heel gezond voor het lichaam om voor periodes "gereinigd van vlees" te zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld de weekdagen zijn. Op deze manier zal het lichaam een natuurlijk en gezond niveau bereiken.

De chronische ontsteking van het lichaam als gevolg van vlees komt bijvoorbeeld voor bij atherosclerose, hartaanvallen, beroertes, diabetes, een hoog cholesterolgehalte en auto-immuunziekten. Dit alles en meer.

Een meer vegetarisch dieet daarentegen zal in zeer korte tijd een natuurlijk anti-inflammatoir evenwicht in het lichaam tot stand brengen. Dit is te danken aan het hoge vezelgehalte, de antioxidanten en andere fytonutriënten (gezonde stoffen uit planten) in de groene voeding. Naast het creëren van een natuurlijk evenwicht in het lichaam, zult u na een korte periode ook een ander soort verzadiging ervaren. Het lichaam is niet gebouwd om vlees te eten en u zult een heel andere energie ervaren wanneer het lichaam werkt met het plantaardige dieet.

Studies hebben aangetoond dat mensen die een plantaardig dieet volgen een dramatische daling ervaren in hun niveaus van C-reactief proteïne (CRP), een indicator van ontsteking (inflammatie) in het lichaam.

2. Je cholesterol zal dalen.

Een hoog cholesterolgehalte in het bloed is een belangrijke risicofactor voor hartziekten en beroerten - twee van de grootste "moordenaars" wereldwijd - Hoog cholesterol komt in de vorm van verzadigd vet, dat vooral voorkomt in vlees, gevogelte, kaas en andere dierlijke producten. Cholesterol in ons voedsel speelt een belangrijke rol.

Studies tonen consequent aan dat wanneer mensen overschakelen op een meer plantaardig dieet, hun cholesterolgehalte in het bloed met wel 35% daalt, zelfs in korte tijd. Mensen die cholesterolverlagende medicatie nodig hebben, kunnen hun pillen verder verminderen en zelfs helemaal geen pillen meer nodig hebben als zij overschakelen op een meer plantaardig dieet. Het is echter belangrijk dat u het cholesterolgehalte samen met uw arts analyseert en dat u altijd een arts bij de eindbeoordeling betrekt.

Het plantaardige dieet verlaagt het cholesterolgehalte omdat groenten zeer weinig verzadigd vet bevatten en geen cholesterol bevatten. Bovendien bevatten groenten veel vezels, wat ook helpt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Studies hebben aangetoond dat soja ook een groot effect heeft op de verlaging van het cholesterolgehalte. 

3. Je wilt je microbioom een makeover geven.

De triljoenen micro-organismen die in ons lichaam leven, worden het microbioom of de microbiota genoemd. Al deze kleine micro-organismen zijn zeer belangrijk voor onze algemene gezondheid. Ze helpen ons bij het verteren van ons voedsel, maar ze hebben ook vele andere gezondheidsfuncties voor ons: Zij produceren essentiële voedingsstoffen - helpen een goed functionerend immuunsysteem in stand te houden - helpen ons met de functies van genen in het lichaam - houden de darmen gezond - en beschermen ons tegen kanker.  

Studies hebben ook aangetoond dat ze een rol spelen tegen obesitas, diabetes, atherosclerose, auto-immuunziekten, inflammatoire darmziekten en leverziekten.

Vegetarisch dieet, draagt bij tot het behoud van een gezonde darmflora (microbiomen in de darm). De vezels uit de plantaardige voedingsmiddelen bevorderen de groei van de belangrijke bacteriën in onze darmen. Evenzo zal het vezelarme dieet (zoals zuivel, eieren en vlees) de groei van de ziekteveroorzakende bacteriën bevorderen - de voordelen van een plantaardig dieet beginnen snel!

4. Je zult de werking van je genen positief veranderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat onze omgeving en levensstijl genen kunnen aan- en uitschakelen. Zo is bijvoorbeeld aangetoond dat als ons dieet hoofdzakelijk uit plantaardig voedsel bestaat, het dieet en de antioxidanten en andere voedingsstoffen die daarbij horen, een grote invloed hebben op ons vermogen om beschadigd DNA te genezen.  

Onderzoek heeft ook aangetoond dat veranderingen in levensstijl, zoals een plantaardig dieet, de verspreiding van kankergenen bij mannen met prostaatkanker kunnen verminderen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat een plantaardig dieet, samen met andere veranderingen in levensstijl, onze telomeren kan verlengen - de kapjes aan het eind van onze chromosomen die helpen ons DNA stabiel te houden. Dit kan betekenen dat onze cellen en weefsels langzamer verouderen. Dit is goed voor je hele lichaam en je uiterlijk. U zult bijvoorbeeld merken dat uw vrouw er jonger en beter uit zal zien.

5. U verkleint uw kans op het krijgen van type 2 diabetes.

Geschat wordt dat 38 van de bevolking heeft prediabetes (een voorloper van diabetes type 2, waarbij niet alle symptomen actief zijn). Het is mogelijk om het lichaam vrij te houden van diabetes type 2 als het lichaam gezond wordt gehouden. Van de stoffen die we uit vlees halen, is aangetoond dat ze het risico op diabetes type 2 verhogen.

Waarom zou vlees diabetes type 2 veroorzaken? Daar zijn verschillende redenen voor: dierlijk vet - ijzer van dierlijke oorsprong - van de nitraatconserveringsmiddelen in vlees is aangetoond dat ze de alvleeskliercellen beschadigen - vlees beïnvloedt onze natuurlijke insulinefuncties.

Als u het risico op diabetes type 2 wilt verminderen, moet u goed overwegen welke dierlijke producten u op uw bord neemt en in plaats daarvan uw dieet baseren op plantaardige voedingsmiddelen. 

Daarnaast moet je hele granen eten: Volkoren granen zijn zeer beschermend tegen diabetes type 2 - Ja, dat lees je goed: koolhydraten beschermen je tegen diabetes! Bovendien kan een plantaardig dieet uw diabetes verbeteren of zelfs omkeren als de diagnose al is gesteld.

6. U krijgt de juiste hoeveelheid eiwit en het juiste soort eiwit.

De gemiddelde mens krijgt meer dan 1,5 maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten binnen. De voornaamste bron: dierlijke bronnen zoals vlees en zuivelproducten.

Velen denken dat een teveel aan eiwitten goed is voor de spieren en dat het ons sterker maakt. Maar dat is niet het geval. Overtollig eiwit wordt omgezet in vet of afvalproducten - dierlijk eiwit is dus een belangrijke oorzaak van gewichtstoename, hartziekten, diabetes, ontstekingen en kanker.

In tegenstelling tot de eiwitten die we uit dierlijke voedingsmiddelen halen, hebben de eiwitten uit plantaardige voedingsmiddelen een beschermende werking op het lichaam. Het is niet nodig om specifiek te eten om eiwitten voor het lichaam te krijgen. Als u het aanbevolen dieet volgt, zult u vanzelf een natuurlijke eiwitbalans vinden.

De langstlevende mensen op aarde, zij die in de "blauwe zones" leven, krijgen ongeveer 10 van hun calorieën uit eiwitten, vergeleken met het Amerikaanse gemiddelde van 15-20%.

7. U zult een enorme impact hebben op de gezondheid van onze planeet en haar bewoners.

Dierlijke landbouw is uiterst destructief voor de planeet. Het is de grootste veroorzaker van broeikasgassen en de belangrijkste oorzaak van de aantasting van land en water, ontbossing, de vernietiging van wilde dieren en het uitsterven van soorten.

Verschat wordt dat er ongeveer 15.000 liter water nodig is om slechts 1 kg vlees te produceren.

De wereldzeeën worden steeds meer gepredeerd en als de predatie op het huidige niveau (2016) doorgaat, zullen de wereldzeeën naar schatting al in 2048 uitgeput zijn van vis.

Het huidige voedselsysteem, gebaseerd op vlees- en zuivelproductie, draagt ook in belangrijke mate bij tot de honger in de wereld. Momenteel worden wereldwijd meer gewassen gebruikt om landbouwhuisdieren en vee te voeden dan om mensen te voeden.

Dus eet een meer plantaardig dieet en help jezelf en je medemensen aan een beter leven. Niet alleen uw lichaam heeft gezonde eetgewoonten nodig, maar ook uw nakomelingen. Onze keuzes hebben invloed op de planeet en op iedereen met wie we haar delen.

Alles in trainingsapparatuur en trainingsmachines bij apuls

Bij Apuls zijn we gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met trainingstoestellen en trainingstoestellen, zodat we onze klanten de beste oplossingen kunnen bieden voor een gezondere levensstijl. Ontdek ons opwindend aanbod op deze site vandaag nog!