Goede ochtenden

Good Mornings is een oefening die de glutei traint - met name de gluteus maximus (de grote balspier) - en de erector spinae (een groep spieren die de rug strekken en draaien). Bovendien is het een heel goede oefening voor de spieren van de achterkant van de dij (behalve) de korte kop van de biceps femoris (spier van de dij die zich achteraan of naar achteren bevindt en die alleen buigt ter hoogte van het kniegewricht) om het gemakkelijker te maken kunt u lichtjes buigen ter hoogte van de knieën. Naast het buigen in het kniegewricht zijn de spieren aan de achterkant van de dij verantwoordelijk voor het strekken van het heupgewricht en het naar achteren kantelen van het bekken. Als u voorovergebogen staat, betekent dit dat de spieren uw bovenlichaam omhoog strekken, op voorwaarde dat u ook een isometrische contractie van de buikspieren en erector spinae (een groep spieren die de rug rechttrekken en draaien) uitvoert.

Gids to Goodmornings:

  1. Stand met een beetje afstand tussen je voeten
  2. Plaats een halter over de monnikskapspier (een spier die loopt van de achterkant van de schedel en verticaal naar beneden aan beide zijden van de wervelkolom naar een van de laatste borstwervels), hetzij op schouderhoogte of iets lager
  3. adem in en buig voorover vanuit de heupen tot uw bovenlichaam ongeveer parallel is met de vloer
  4. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt
  5. Keer terug naar de beginpositie en adem uit

Belangrijk voor goede ochtenden: U mag bij deze oefening nooit zware gewichten gebruiken in verband met de belasting van de onderrug.

feiten over Good Mornings: Als u deze oefening regelmatig doet, vermindert u de kans op blessures bij het doen van zware squats.

De negatieve fase van de oefening - wanneer je voorover buigt, maar tegelijkertijd is echt goed voor het rekken van de spieren aan de achterkant van de dij. 

Goede raad voor goede ochtenden: Door uw benen recht te houden wanneer u vanuit de heup naar voren buigt, verlengt u de spieren aan de achterkant van het dijbeen. Zo voel je hoe de spieren samentrekken (samen trekken) als je je bovenlichaam weer omhoog strekt. Door bij het vooroverbuigen vanuit de heup te kiezen voor buigen door de knieën, ontspant u de spieren aan de achterkant van de dij, waardoor vooroverbuigingen gemakkelijker zijn uit te voeren.

Deze oefening is zowel een been- als een biloefening.