Hoe vrouwen langer leven

Meer dan de helft van de vrouwen die vroegtijdig aan kanker en hartziekten sterven, had vrijwel zeker een normaal, lang leven kunnen leiden door slechts 4 eenvoudige leverregels te volgen.

  1. Niet roken
  2. Stabiel gewicht
  3. Reguliere lichaamsbeweging
  4. Gezonde voeding met zeer weinig rood vlees en transvetten.

Een groep Amerikaanse onderzoekers, gebaseerd op zorgvuldige observatie van de relatie tussen levensstijl en levensduur, verklaart het belang van gezonde gewoonten.
Door bijna 80.000 vrouwen in de leeftijd van 34-59 jaar te bestuderen, hebben de onderzoekers een aantal dingen geïdentificeerd die vrouwen naar een vroegtijdig graf sturen, en het lijkt vooral tabak te zijn dat een probleem vormt.

De onderzoeksgroep schatte dat 28 van de sterfgevallen tijdens de onderzoeksperiode had kunnen worden vermeden als de vrouwen nooit hadden gerookt.

Het wordt nog beter als je meer van de factoren meeneemt in de vergelijking. De hele 55 f van de sterfgevallen had kunnen worden voorkomen als de vrouwen, naast het vermijden van roken, regelmatig hadden gesport, verstandig hadden gegeten en een normaal gewicht hadden aangehouden.

Hier bij apuls hopen we van harte dat deze feiten een roker of twee de moed kunnen geven om te stoppen met roken.

Bron: British Medical Journal.

Bonus: pistachenoten zijn goed voor hart en bloedvaten
Het hart heeft baat bij veel dingen, bijvoorbeeld pistachenoten, zo blijkt uit nieuw onderzoek uit de VS. Van de smakelijke groene noten is aangetoond dat ze een uniek vermogen hebben om het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen.

Bron: Science Daily, VS.