Ik voel me moe.

Slaapt u elke nacht tussen de 7 en 8 uur, maar bent u nog steeds voortdurend moe?

Je kunt gemakkelijk supermoe en volledig uitgeput zijn, zelfs als je genoeg slaap krijgt, hier zijn de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid.

Gedehydrateerd?

Hoewel u zich niet dorstig of onwel voelt, kunt u wel degelijk uitgedroogd zijn. Je bloeddruk daalt als je niet gehydrateerd bent, wat betekent dat je niet genoeg zuurstof naar je hersenen krijgt, en vermoeidheid slaat toe alsof je je hoofd tegen een muur stoot.

Drink voldoende, bij voorkeur tussen de 5-7 grote glazen water per dag en liever meer!

Tekort aan vitaminen

Krijgt u via uw voeding voldoende vitaminen en mineralen binnen? Met name magnesium, ijzer en vitamine D spelen een essentiële rol bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel om vermoeidheid tegen te gaan. Magnesium en ijzer haal je uit noten, zaden, vlees en groenten. Je kunt vitamine D krijgen van een korte periode in de zon, dat is vrij gratis!

Alcohol?

Alcohol is heerlijk om te ontspannen, vooral na een hectische dag op het werk. Maar alcohol verstoort je slaapcyclus en voorkomt dat je in het diepe deel van je slaapcyclus valt, waardoor je onrustig blijft. Dus zelfs als je slaapt, krijg je toch niet genoeg slaap.

Energiebehoeften

Voer je wel genoeg en goed? Bedoelt u met goed dat u uw lichaam optimaal voedsel geeft: groenten, vlees, vis, grof brood enz. Slechte diëten met ongezond voedsel met te veel suiker, vet voedsel etc., zorgen ervoor dat je lichaam niet optimaal presteert en dat maakt je moe, erg moe.

Lange power naps?

Het is bewezen dat een powernap van maximaal 30 minuten je echt kan opfrissen. Maar als u langer dan 30 minuten slaapt, zult u waarschijnlijk vermoeider wakker worden dan toen u ging slapen.