Deze muffins zijn gezond, luchtig en heerlijk!
Ze zijn glutenvrij en arm aan koolhydraten en calorieën.
Ze zijn makkelijk te maken en je kunt het deeg makkelijk maken en een nacht in de koelkast leggen en dan bakken ze in 15 minuten.
Het recept maakt gebruik van kokosmeel en dat is een heel gezond alternatief voor gewone tarwebloem. Maar kokosmeel is erg absorberend, dus het is belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Het is daarom belangrijk om het kokosmeel naar gewicht te meten.
Deze muffins blijven altijd aan de vorm plakken, zelfs als ze goed ingevet zijn. Vet het blik zo nodig een beetje in.
Muffins met citroen en maanzaad bevatten:
Dit recept maakt 5 muffins.
Ingrediënten
Proces
De muffins kunnen gemakkelijk in de koelkast in een luchtdichte doos tot 4 dagen worden bewaard. Verwarm ze een beetje in de magnetron. Je kunt ze ook invriezen.
Voedingswaarde voor 1 muffin
Calorieën
162 kcal
Vet
14 g
- waarvan verzadigd vet
7 g
Natrium
238 mg
Koolhydraten
4 g
Vezel
2 g
Suiker
5 g
Eiwit
5 g