% CHRISTMAS SALE %

No bake proteïnerepen met chocolade en pindakaas

Dit recept voor caloriearme proteïnerepen wordt je nieuwe favoriete snack die je in je koelkast kunt bewaren en waarvan je de hele week kunt genieten!

Ze leveren een gezonde dosis proteïne, maar smaken als een toetje. Het is WIN WIN WIN WIN.

De proteïnerepen zijn gemakkelijk te maken omdat ze niet hoeven te worden gebakken. Alles wat je nodig hebt is een pan of twee, een bakblik van 20x10 cm, bakpapier en 7 eenvoudige ingrediënten.

Pindakaas:Je kunt elke soort pindakaas gebruiken die je maar wilt, zorg er alleen voor dat het helemaal natuurlijk is (geen toevoegingen - alleen pinda's en verkoop). U kunt dit gebruiken als u wilt.

Honing:Deze ongeraffineerde zoetstof is perfect om ampplus bij elkaar te houden; de proteïnerepen te zoeten. Als u veganist bent, raden wij u bijvoorbeeld dadelstroop aan.

Kokosolie:u hebt maar één eetlepel kokosolie nodig.

Vanille-extract:Vanille is geweldig! Maar als je het liever vermijdt, voel je vrij om het niet te doen.

Vlaszaadpoeder:Dit is gewoon gemalen lijnzaad. Het voegt vezels en proteïne toe aan de proteïnerepen. Het geeft ook een lekkere smaak.

Eiwitpoeder:u kunt plantaardig eiwit of wei-eiwit gebruiken.

Donkere chocolade:gebruik gewoon uw favoriete chocolade. Indien mogelijk, een eiwitrijke chocolade met minder suiker.

Voorbereiding: 10 min. | Voorbereiding: 30 min.

Ingrediënten

  • 250 g pindakaas
  • 85 g honing
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel vanille
  • 45 g lijnzaadpoeder
  • 68 g eiwitpoeder
  • 70 g 85% pure chocolade
  • Gruf zeezout om erover te strooien (optioneel)

Proces

  1. Meng in een middelgrote kom de pindakaas, honing, kokosolie en vanille tot een glad mengsel. Voeg lijnzaadpoeder en proteïnepoeder toe. Meng alles met een lepel tot je niet meer kunt, en kneed het dan met je handen door elkaar. Het deeg moet als een cakebeslag zijn.
  2. Stort en druk het deeg in een bakvorm van 20x10 cm met bakpapier op de bodem.
  3. Smelt de chocoladelaag door 70 g pure chocolade in een kleine steelpan te doen en op het vuur te smelten. Giet de gesmolten chocolade over het deeg tot het helemaal bedekt is.
  4. Doe het 30-60 minuten in de koelkast voordat je het in 10 repen of vierkantjes snijdt. Bewaar ze afgedekt in de koelkast - ze zijn tot 2 weken houdbaar.

Note

*Als het deeg te droog aanvoelt, kunt u ½-1 eetlepel gesmolten kokosolie toevoegen.

Voedingswaarde

Aantal: 10 repen
Servering: 1 eiwitreep

Calorieën 210 kcal Vet 13.8 g - waarvan verzadigd vet 3.4 g Koolhydraten 13.4 g Vezel 2.8 g Suiker 8 g Eiwit 8.6 g
nl