Optimaliseer uw gezondheid met lachen

Van blogger: Henriette Laugesen

Humor getuigt zowel van overdaad als van ernst. Bovendien zorgt lachen voor uw gezondheid, zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Dus, zelfs in tijden van crisis, zijn er alleen maar goede redenen om een glimlach te vinden. Zorgen, in tegenstelling tot lachen, doen je geen goed.

Licht neemt zorgen weg
Wanneer wij mensen aan de lachstrikken trekken en kirrende geluiden voortbrengen, hebben we te maken met het leven en zijn kronkelige hindernissenparcours. Humor biedt eigenlijk een uitlaatklep voor zorgen. Dit is wat de studies van een humoronderzoeker hebben gevonden. Wij gebruiken humor om ons te ontdoen van zowel negatieve als positieve energieën die zich in het lichaam ophopen. Door te lachen krijgen we verlichting en bevrijding ervan.

Wat gebeurt er als we lachen
Humor en lachen hebben positieve effecten op zowel het lichaam als de hersenen. En er zijn drie dingen in het bijzonder die opvallen in het onderzoek naar humor en lachen. Als we lachen, komen er grote hoeveelheden van een stof vrij die immunoglobuline heet. Het versterkt uw immuunsysteem en werkt als een antilichaam tegen infecties in het lichaam. Lachen zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt in het lichaam. Deze hebben een pijnstillend effect op je lichaam. Bovendien geven ze je energie en laten ze je achter met een gevoel van verlangen en succes. De laatste stof die het lichaam vrijgeeft is serotonine. Dit is de stof die in gelukspillen zit. Dus het maakt je van nature blij met het leven.

Humor verwijdert eenzaamheid
Eenzaamheid, een laag gevoel van eigenwaarde en een gebrek aan gevoel voor humor zijn factoren die met elkaar samenhangen. Onderzoek toont aan. Humor geeft aan dat je bij anderen wilt zijn. Het is voor anderen een teken dat je openstaat voor toenadering en relaties en dat je je levensvreugde met anderen wilt delen. Als je met anderen lacht, verbeteren je sociale relaties en word je gezonder. Er is dus geen reden om die goede humor en de bijbehorende lach niet te gebruiken.