Vegetarische quesadillas met zwarte bonen en zoete aardappelen

Dit is het recept voor de beste gezonde en vegetarische quesadillas voor lunch, diner of voorgerecht. 

Quesadillas gevuld met zwarte bonen, zoete aardappelen, avocado en kaas - en we zijn er vrij zeker van dat u het vlees niet zult missen.

Dus als je iets gezonds, lekkers wilt maken dat maar 30 minuten duurt, dan zijn dit de quesadillas. 

Dit recept is ook perfect om op een smakelijke manier wat groenten binnen te smokkelen. Ze zijn perfect voor zowel kinderen als volwassenen. 

Vegetarische quesadillas

Ingrediënten 

 • zoete aardappelen
 • Avocado
 • Zwarte bonen
 • Groenten naar keuze (bijv. rode paprika, maïs, wortel, enz.)
 • Tacokruiden
 • Oost
 • Tortilla's
 • Olijfolie
 • Boter 

Proces

Gevuld:

 1. Eerst moet je de zoete aardappel onder de knie krijgen. Wij raden u aan de magnetron te gebruiken. Prik gaatjes in de zoete aardappel met een vork. Giet er olijfolie, zout en peper over en wikkel het in keukenpapier. Zet het 8 minuten in de magnetron of tot het zacht en gaar is. Terwijl de zoete aardappel in de magnetron staat, kunt u de laatste vulling (de groenten) klaarmaken.
 2. Als u de vulling hebt klaargemaakt, snijdt u ze in kleinere stukjes. 
 3. Bereid de vulling in een koekenpan met olijfolie tot ze gaar is (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de zwarte bonen en de kruiden toe en laat 2 minuten koken tot alles door en door verhit is. Haal de vulling uit de pan in een grote kom. 

Het vormen van de quesadillas:

 1. Smeer boter op één kant van de tortilla om hem kleur te geven.
 2. Neem een paar grote eetlepels zoete aardappelen en verdeel ze over de andere kant. Doe dan een halve avocado bovenop de zoete aardappel (je kunt het prakken als je wilt). 

Bereiding van quesadillas:

 1. Plaats de tortilla met de boterkant naar beneden op een pan, eventueel dezelfde pan die u hebt gebruikt om de vulling te bakken. Kook op middelhoog vuur tot de tortilla bruin is en de kaas gesmolten.
 2. Vouw de quesadilla tot een sandwich.
 3. Herhaal deze stappen tot alle quesadillas gevuld en gebakken zijn. 
 4. Snijd ze in 2-4 stukken en serveer ze warm met bijgerechten zoals zure room, guacamole en salsa.

Voila! Hier is een heerlijk en gemakkelijk diner.

Wij raden niet aan om ze in te vriezen als ze eenmaal gekookt en in elkaar gezet zijn, omdat de avocado dan vreemd wordt en de textuur slecht. U kunt de vulling ook invriezen en opnieuw opwarmen als u er klaar voor bent. Dit vermindert de voorbereiding en u kunt een grote pot vulling maken om te bewaren voor een andere keer. De vulling is in de vriezer 1 maand houdbaar.

Je bepaalt zelf wat voor vulling je wilt, en als je geen fan bent van zwarte bonen, kun je ook andere bonen gebruiken, of bonen helemaal weglaten. Je kunt ook proberen er broccoli en andere groenten in te doen. De enige limiet is je verbeelding. 

Als u geen vegetariër bent, kunt u vlees toevoegen. U kunt bijvoorbeeld rundergehakt of kip toevoegen. 

Als u dit recept veganistisch wilt maken, kunt u veganistische kaas en alternatieven voor boter gebruiken. Je kunt de kaas ook weglaten.