Zijwaarts liggende abducties van de heupen

Deze oefening is een eenvoudige maar effectieve bilspieroefening, die zowel de gluteus medius en minimus traint als de tensor fascia latae (een spier van de dij, aan de buitenkant).

Gids voor zijwaarts buikliggen:

  1. Lig op uw zij op een matje, met hoofd en schouders in één lijn
  2. Buig de onderste knie en strek de andere  
  3. Hef uw been op tot een hoek van 70 graden (indien mogelijk) vanaf de vloer.
  4. Terugkeren naar uitgangspositie

Belangrijk bij zijwaarts liggende heupbuiging: Houd de knie gestrekt gedurende de oefening. Het is belangrijk te weten hoe je de oefening correct uitvoert. Als de oefening niet correct wordt uitgevoerd, zal het een ondoeltreffende oefening zijn. 

Wetenswaardigheden over zijwaarts liggende heupbuiging: Deze oefening wordt vaak gebruikt bij blessurepreventietraining en als u moeite heeft om uw billen te activeren.

Goede raad voor zijwaarts liggende heup abducties: U kunt ervoor kiezen om de range of motion te variëren. U kunt uw been iets voorwaarts voor uw lichaam optillen, iets achterwaarts, of recht omhoog. Het is een goed idee om de maximale spanning posities op de top van de oefening een paar seconden vast te houden. Deze oefening kan ook moeilijker worden gemaakt, bijvoorbeeld met een gewicht om de enkel of met een trainingselastiek.